Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Layath

19. 2. 2012 17:35
Změna bez tváře a vedení

Jako naprosto správný hodnotím postřeh o přirozeném lidském strachu z vývoje. Je pohodlnější pomocí restrikcí a zákazů vynucovat zavedené, leč skomírající pořádky, než se pokusit se přizpůsobit (popř. se smířit se zánikem).

Mám ale otázku: (R)evoluce v tomhle směru je i dle mého nevyhnutelná, ale jaká je a bude role představitelů téhle nové vlny? Kdo jí bude a jaké zájmy budou prezentovat (morálka, jak správně píšete, je bídný argument). Starý systém hájí bohaté, zavedené, schopné a velice dobře organizované (řekněme) zájmové skupiny. Myslíte, že Anonymous mohou být skutečnou "tváří" změny? Nebo kdo jim bude oponovat?

0 0
možnosti

Dušan Saiko

20. 2. 2012 21:47
Re: Změna bez tváře a vedení

Děkuji za reakci. To jsou otázky, na které asi neumím odpovědět, ale opravdu jsem na vývoj zvědavý a na změny se těším. Asi by se mi nejvíce líbila nějaká vláda neznámých, introvertních, ale inteligentních úředníků, kteří by neměli ani mocencké, ani hmotné ambice, něco jako Bůh/vládce ve Stopařově průvodci vesmírem. Ale to je něco zatím pravdu hodně futuristického.

Ještě si hraji s jednou zajímavou myšlenkou - jak by asi v praxi vypadala aplikace zákonů, které by byly definované jako počítačové algoritmy a data. Takto definované struktury by se pak daly automaticky testovat a procházet, hledat v nich chyby a rozpory, při dostatečně přesném vstupu by mohly vracet uspokojivé odpovědi....

Hezký den.

0 0
možnosti

ladyevil

19. 2. 2012 15:03
:)

R^

0 0
možnosti

Dworkin

19. 2. 2012 12:59
Hmm

Rozvleklé, ale v podstatě triviální. Nějaký opravdu nový pohled by nebyl?

0 0
možnosti

Dušan Saiko

20. 2. 2012 15:23
Re: Hmm

Možná.

Bývalo by mi ale stačilo, kdyby alespoň některé části takové argumentace zazněly na zmíněné diskuzi "ACTA – mýty a fakta". Bohužel, tamní atmosféra se opravdu točila hlavně okolo "studia už mají dost, my chceme stahovat filmy zadarmo".

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS