Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

přejděte na Linux a máte to...

0 0
možnosti
Foto

Projděte si svůj elektronický den a zjistíte, že šmírování od Microsoftu tvoří jen malou část toho, co o vás někdo někde ví. A nebo to radši nedělejte, nebo si potom hodíte mašli.

0 0
možnosti
OH

Stačí se mrknout na tablet či mobil kolik je tam v OS nastavení. Nebo kolik změn nastavení a práv vyžadují všechny" nezbytné" aplikace.

Ale ono se zas moc divit nelze, pokud aplikace má plnit co slibuje, tak k tomu nějaké to oprávnění potřebuje..

Ono už staré hloupé mobily "pinkaly" na BTS aby pro vás mohly přijímat hovory a co teprve dokáže triangulace ... Zbytek už dokáží kamery s programy na rozpoznání osob.

Nebo platíte za nákup kartou nebo dokonce platíte kartou a máte zákaznickou či věrnostní kartu a mají vaše nákupy.

2 0
možnosti
Foto

Máte telefon? Víte že při jeho spuštění jste souhlasil s tím stejným (možná ještě horším) a nedostal jste ani možnost to odmítnout?

5 0
možnosti
JK

Ovšem telefon jsem si kupoval s tím, že to je nezbytná podmínka a nikdo mi netvrdil, že to mobil nedělá.

0 0
možnosti
JK

Dobré ráno Dušane, vítejte v 21. století. A teď se zkuste zamyslet, jak by to šlo jinak - jak by šlo najít telefon bez lokace? Jak chcete vkládat do kalendáře jména lidí bez spolupráce s kontakty? No a teď si představte, že stále máte možnost to vypnout.

Je pouze na uživateli co dovolí, ten chytřejší to zakáže (protože si logicky odvodí důsledky) a ti ostatní se pohoršují a píší blogy.

2 1
možnosti
FV

Nejlepší na to je zabalit počítač do alobalu, pro jistotu obalit ještě mokrým hadrem s octem a používat ho jenom ve vaně. Na paranoiu nic lepšího zatím nevymysleli.

4 6
možnosti
PD

Představte si, že často mailujete s panem Křivánkem. Máte ho v Outlooku jako kontakt, píšete mu mailu začínající "Vážený pane Křivánku"...

Rozhodnete se, že svůj počítačo-tablet chcete používat s elektronickým perem a psát emaily rukou.

Veškeré systémy na zadávání textu jinak než klávesnicí využívají predikci textu a kontrolu vůči slovníkům, protože příliš často není rozeznatelné, jaký grafém jste napsali, a tak počítač potřebuje nějak poradit, co by tam mohlo být.

Pokud Windowsům nedovolíte, aby si z Outlooku přečetli vaše kontakty, tak kdykoliv napíšete oslovení "Pane Křivánku," změní vám to predikce na "Křiváku" nebo "Skřivánku", což se panu Křivánkovi nebude líbit (ani jedno z toho). Zato když bude počítač znát jména vašich kontaktů, bude vůči nim porovnávat váš text.

To samé platí pro názvy společností (Například "Oracle" bývá bez rozšířeného slovníku měněno na "cradle").

Tím se nijak Windows 10 a jejich šmírování nezastávám, jen rozporuji váš bod, že to "technicky nedává žádný smysl" (dovolit jim přístup k adresáři).

2 0
možnosti
Foto

Technicky všechny body smysl dávají. Bojí se toho a poukazujou na to vždy zásadně lidé, kteří nemají o technologii a programech ani tušení. Nad takovými výkřiky snad ani nemá smysl ztrácet čas. I když to zdůvodníte sebelíp, vždy najdou nějaké "ale"

2 0
možnosti
BR

To šmírování jde celkem lehce vypnout ve spuštěných procesech - je to proces "Propojená uživatelská prostředí a telemetrie" - a ten zakážete. A máte klid.

2 0
možnosti
PZ

Haha jo a Apple ma to stejny.

1 0
možnosti
FN

Lidi jsou prostě divní.

Nejdřív v internetovém obchodě zadají soukromému prodejci výpočetní techniky svou adresu a vědí, že ten ji předá další soukromé společnosti zabývající se rozvozem zboží.

Stejní lidé se na internetu budou zlobit na operační systém, o kterém už bylo snad vše napsáno, a měli tedy možnost se dopředu rozhodnout, zda si ho pořídí. A co víc, zlobí se na položky, které lze vypnout. Paradoxně se zlobí i na zasílání informací o své poloze.

A ti stejní lidé mají ve svém chytrém telefonu zapnutou gps, třeba jen tak aby věděli kde jsou, nebo třeba proto, že brouzdají po ulici a chytají pikachu. Ale i když gps zapnuta není, pořád má soukromá telefonická společnost přehled o tom,kde se nachází.

2 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1265x
"Why does she drink so much?" I asked Owen. "HESTER'S AHEAD OF HER TIME," he said. "What's that mean?" I asked him. "Do we have a generation of drunks to look forward to?" "WE HAVE A GENERATION OF PEOPLE WHO ARE ANGRY TO LOOK FORWARD TO," Owen said. "AND MAYBE TWO GENERATIONS OF PEOPLE WHO DON'T GIVE A SHIT," he added.

Seznam rubrik