Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Sice je to nemorální, ale lidské. Dívání na samé ušlechtilosti z nás lepší lidi neudělá. Pak stačí drobná krize a pozlátko spadne. Stačí vidět, jak se lidi předbíhají na hromadných akcích. Každý sám za sebe.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JL

Jsem rád, že čtu nějakou důkladnou kritiku... Neviděl jsem, mám k tomu odpor... K tomu srovnání principu likvidační hry, kde jde jen o velkou výhru, s koncentračními tábory. Řekl bych, že to moc nesedí. Koncentráky nebyly o penězích, ale o vysávání lidské síly kvůli válce a vítězství jedné rasy "nadlidí nad podlidmi" a taky o eliminaci jednoho etnika (židé byli vlastně etnikum, nešlo o náboženství). Likvidátoři byli jednak fanatici, jednak na nižší úrovni esesmani-speciální druh vojáků, kteří se tak mohli vyhnout frontě. Mimochodem: aby mohlo být hromadně spácháno nějaké velké svinstvo, lidé k tomu potřebují ušlechtilou nauku (komunismus, nacismus), vizi lepší budoucnosti a pak diktaturu, kterou bude podporovat dostatek lidí, aby mašinérie fungovala. Kolektivní vědomí vizi (byť upravenou pro veřejnost) přijme - dodnes Rusové a Gruzínci aj. omlouvají Stalina tím, že to jinak nešlo...Takže kolektivní vědomí je připraveno a pak už se může zločin odehrát, stačí dostatek zločinců, kteří to zorganizují a budou se tvářit ušlechtile, že jim jde o vyšší zájmy.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1265x
"Why does she drink so much?" I asked Owen. "HESTER'S AHEAD OF HER TIME," he said. "What's that mean?" I asked him. "Do we have a generation of drunks to look forward to?" "WE HAVE A GENERATION OF PEOPLE WHO ARE ANGRY TO LOOK FORWARD TO," Owen said. "AND MAYBE TWO GENERATIONS OF PEOPLE WHO DON'T GIVE A SHIT," he added.

Seznam rubrik